سازمان ملل خواستار آرامش در یمن پیش از آغاز مذاکرات سوئد است
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از صنعا، سازمان ملل متحد خواستار آن است که پیش از آغاز مذاکرات صلح یمن آرامش در این کشور برقرار شود.
یک منبع دیپلماتیک آگاه سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد مارتین گریفیتس فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در یمن روز جمعه به شهر بندری حدیده که در حال حاضر اصلی ترین جبهه نبرد میان نیروهای انصارالله و نیروهای دولت مستعفی یمن است، خواهد رفت و در این فرصت برقراری آرامش در یمن را پیش از آغاز مذاکرات صلح که برای اوایل دسامبر آینده در سوئد پیش بینی شده است، خواستار خواهد شد.
این منبع بین المللی که خواست نامش فاش نشود افزود سفر گریفیتس به حدیده فرصت مناسبی برای وی خواهد بود تا برای فراهم کردن مقدمات گفتگوهای آتی یمن تلاش کند.
مارتین گریفیتس روز چهارشنبه در راستای ماموریت خود برای پایان دادن به مناقشه یمن که بیش از سه سال پیش آغاز شد، وارد صنعا پایتخت یمن شد. وی که قرار است روز جمعه به حدیده سفر کند، در نشست جمعه گذشته شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد طرفهای دخیل در مناقشه مسلحانه یمن بر تعهد خود برای مشارکت در مذاکرات صلح کشورشان تاکید کرده اند.
نزدیک به هشتاد درصد از نیازهای غذایی یمن از طریق بندر حدیده وارد این کشور می شود این در حالی است که طبق اعلام سازمان ملل متحد نزدیک به چهارده میلیون نفر در یمن در آستانه قحطی قرار دارند. کنترل این شهر و همچنین بخشهای گسترده ای از یمن از جمله صنعا در دست جنبش انصارالله است.
استفان دوژاریک تصریح کرد فرستاده ویژه سازمان ملل در امور یمن تلاش می کند مقدمات لازم برای برگزاری مذاکرات صلح در سوئد را مهیا کند و توجه افکار عمومی را به ضرورت برقراری آتش بس در یمن جلب نماید. وی تصریح کرد طرحی در دست تهیه است که طبق آن مسئولیت نظارت بر فعالیتهای بندر حدیده به سازمان ملل متحد واگذار خواهد شد.
طبق آمار و ارقامی که سازمان بهداشت جهانی منتشر کرده است از ابتدای مداخله نظامی عربستان سعودی در یمن در سال دو هزار و پانزده بیش از ده هزار نفر در حملات و خشونتهای این کشور کشته شده اند. این مناقشه یمن را در آستانه قحطی قرار داده است . طبق گزارشی که سازمان غیردولتی نجات کودکان روز چهارشنبه منتشر کرد قحطی نزدیک به هشتاد و پنج هزار کودک یمنی زیر پنج سال را از زمان مداخله عربستان سعودی و متحدانش در این کشور کشته است.